Ben jij nog op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor de feestdagen? Cadeautips voor een volwassene of een kind? Of zoek je juist nog wat inspiratie voor jezelf om op je lijstje te zetten? We got you on all topics!

We beginnen met twee mooie tips voor HSK (hoogsensitieve kinderen):

Cadeautip voor HSK

 1. Het grote avontuur van kleine Lise (en van Adriaan), van Monique Smal
  Dit boek is een hartverwarmend en luchtig verhaal over de moed om op avontuur te gaan en je hart te volgen. Voor kleine en grote kinderen! Speciaal geschreven voor en over hooggevoelige kids, maar dat wordt in het verhaal bewust niet zo benoemd.
 2. De jongen, de mol, de vos en het paard, van Charlie Mackesy – het geanimeerde verhaal
  Je kent het boek vast al wel, het is al een tijdje een bestseller. Deze editie is waarschijnlijk anders dan je kent, want dit is de geanimeerde variant en daarmee nóg leuker voor kids.

Cadeautips voor volwassenen

 1. De jongen, de mol, de vos en het paard, van Charlie Mackesy & Arthur Japin
  Ook voor volwassenen kunnen we niet achterblijven met deze tip. Een prachtig boek over vriendschap, zelfbeeld, kwetsbaarheid en liefde. Een boek dat je uit de kast kan pakken als je even niet zo goed in je vel zit of als je gewoon even zin hebt in wat positiviteit. Een boek mooi voor jong en oud!
 2. Toffe HSP Totebag, van Jelma Design
  Een leuk cadeautje voor een klein prijsje. Deze tas met typische HSP cartoon is leuk én herkenbaar voor elke HSP!
 3. Gelukkig Hoogsensitief, van Esther Bergsma
  Je kent wellicht de goede wetenschappelijk onderbouwde boeken over hoogsensitiviteit van Esther, maar dit boek is anders. Het is een luchtig boek met ervaringsverhalen, waarin de mooie kanten en talenten van hoogsensitiviteit belicht worden én wat ook nog eens visueel stimulerend is want: prachtig vormgegeven!
 4. Spijkermat
  You hate if or you love it, een spijkermat. Persoonlijk vind ik het heerlijk om op te liggen. De ‘spijkers’ stimuleren allerlei drukpunten in je lijf waardoor je goed en diep kunt ontspannen. Het kan even wennen zijn om hier met je blote huid op te gaan liggen, dus bouw de tijd dat je er op ligt langzaam op.
 5. Loop earplugs
  Voor alle HSP die snel geprikkeld raken door geluid en af en toe wel wat rust aan hun oren kunnen gebruiken. De earplugs van Loop zitten lekker én zien er eigenlijk ook nog best mooi uit!
 6. De 7 spirituele wetten van succes, van Deepak Chopra
  Een dun en heel goed leesbaar boekje wat al jaren bij mij in de kast ligt en ik al twee keer heb gelezen. 7 inspirerende lessen van Deepak Chopra om je leven lichter en succesvoller te maken. Aanrader!
 7. Noise cancelling headphones van Sony
  Oh my! Deze headphones zijn echt de beste en de fijnste die ik ooit heb uitgeprobeerd! De noise cancelling is ongelooflijk goed en dit is een van de weinige headphones die niet knelt op mijn hoofd en heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt. Met 319 euro kost hij ook wel wat, maar dan heb je dus ook echt een prachtig ding!
 8. Noise cancelling earpods van Sony
  Vergelijkbaar met de vorige tip, maar dan de earpods variant. Ook echt een top stukje techniek. Ze zitten heerlijk en ook hier is de noise cancelling top. Earpods of headphones… het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat! Deze zijn, met 249 euro, overigens wel een stukje goedkoper dan de headphones.
 9. Eerste hulp bij Hoogsensitiviteit, van Elke van Hoof
  Ook zo’n boek wat al jaren hier in de kast staat. Op een heel toegankelijke manier vat Elke van Hoof de huidige kennis over hoogensitiviteit samen én toont ze hoe die kennis je in de praktijk kan helpen om beter met je sensitiviteit om te gaan. Met de tips en oefeningen in het boek, kun je onmiddellijk aan de slag!

We wensen je hele fijne feestdagen zonder overprikkeling!

 

Om transparant te blijven: een aantal van bovenstaande cadeautips bevatten affiliate links, dat wil zeggen dat – wanneer je iets koopt via die link – wij een percentage ontvangen van jouw aankoopbedrag. Met jouw aankoop support je ons dan dus ook weer een beetje ;-) Tegelijkertijd is het goed om te weten dat we alleen producten promoten waar we zelf enthousiast over zijn. We staan dubbel en dwars achter alle cadeautips die we je geven!

Laten we kennismaken!

Benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen? Plan hieronder vrijblijvend jouw kennismakingsgesprek met ons in.