Ook in Nederland groeit de erkenning en het begrip voor hoogsensitiviteit (HSP) gelukkig gestaag. Mensen die hoogsensitief zijn, hebben vaak specifieke behoeften als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Gelukkig zijn er steeds meer toegewijde HSP-coaches die zich hebben toegelegd op het begeleiden en ondersteunen van hoogsensitieve personen. Laten we eens kennismaken met enkele Nederlandse HSP-coaches die een verschil maken in de levens van hun clienten.

Nederlandse HSP coaches

  1. Susan Marletta-Hart

Susan Marletta-Hart is een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van hoogsensitiviteit in Nederland. Zij publiceerde als eerste in Nederland over hooggevoeligheid en schreef ondertussen zeven bestsellers over deze eigenschap, waaronder het boek “Leven met hooggevoeligheid“. Ze biedt naast online coaching ook trainingen aan.

  1. Esther Bergsma

Esther Bergsma sociaalwetenschappelijk onderzoeker en expert in hoogsensitiviteit. Ze is auteur van vijf boeken en weet wetenschappelijke onderzoeken helder en begrijpelijk te vertalen. Naast schrijver en onderzoeker is Esther ook docent en veelgevraagd spreker rondom het onderwerp Hoogsensitiviteit.

Haar laatste boek Gelukkig Hoogsensitief (november 2021) is een visueel belevingsboek dat niet alleen informatief is, maar bovenal ontworpen is om van te genieten. Haar boeken zijn aanraders om te lezen!

  1. Marian van den Beuken

Marian van den Beuken werkt als coach en bewustzijnstrainer, op het gebied van coaching van hooggevoelige professionals. Ze schreef hierover verschillende boeken, waaronder Hooggevoeligheid als uitdaging, Hooggevoeligheid als kracht en Het geluk van hooggevoeligheid.

  1. Saskia Klaaysen

Saskia Klaaysen is HSP & HSS Coach en trainer in Amersfoort en auteur van het boek “Prikkels bijten niet”. Naast haar specialisatie in HSP/HSS richt ze zich ook op het op het begeleiden van hoogsensitieve ondernemers. Haar boek “Prikkels bijten niet” is zeker een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over de hoogsensitieve sensatiezoeker!

  1. Femke de Grijs

Femke is toegepast psychooog en helpt hoogsensitieve en paranormale vrouwen. Zelf reist ze sinds 2017 voor onbepaalde tijd de wereld over en begeleid ze daarom online door middel van trainingen, jaartrajecten en cursussen.

  1. Irene Langeveld

Irene Langeveld is coach en Clarity Proces Trainer. Ze helpt hoogsensitieve personen in het omgaan met de energetische uitdagingen van hooggevoeligheid. Ze biedt zowel individuele coaching als groepsprogramma’s aan en heeft een podcast genaamd “HSP Binnenwereld”.

  1. Denise Wagner-Joosse

En natuurlijk mogen ook mijn collega’s en ik niet in die lijstje ontbreken ;-)

Als oprichter van Color Your Life en coach gespecialiseerd in onder andere hoogsensitiviteit, benadert Denise hoogsensitiviteit met een combinatie van empathie, humor en praktische handvatten. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft ze een breed palet aan kennis en ervaring en kun je met een breedscala aan vragen bij haar en haar collega’s terecht.

Clienten zeggen onder andere over Denise:

Ik ben ontzettend goed geholpen door Denise. Door haar heb ik mezelf beter leren kennen als HSP en heb ik handvatten gekregen die ik dagelijks inzet om goed ‘in balans’ te blijven. Het traject dat ik heb gevolgd is voor mij ontzettend waardevol geweest en heeft op meerdere vlakken mijn ogen geopend.

Ik ben bij Denise gaan praten aan het begin van mijn burn-out, en zij heeft mij geholpen om weer te kunnen opbouwen met werken en school. Het is heel fijn geweest om met iemand te praten die serieus met mijn situatie om ging/gaat.

Fantastische ervaring die m’n leven heeft veranderd. Denise is zelf hoogsensitief, waardoor ze super goed aan kan voelen wat er in je hoofd en lichaam gebeurt en hoe je daar een positieve draai aan kunt geven. Color Your Life is dan ook de perfecte naam voor de praktijk: via omdenken voel je ik me niet langer iemand met een vervelende gevoelige eigenschap die paniek kan veroorzaken, maar beschouw ik het als een superkracht waar ik van kan genieten omdat het mijn leven juist een extra dimensie geeft.

Mijn hoogsensitiviteit kostte me eerder veel energie, omdat ik het moeilijk vond andermans gevoelens bij de ander te laten. Door de fijne sessies bij Denise voel ik me veel sterker, omdat ik de verantwoordelijkheid over de ander niet meer overneem en mijn eigen grenzen beter kan bewaken.

Lees hier meer reviews van clienten

Wat hebben deze bekende HSP coaches gemeen?

Ondanks hun diverse achtergronden en benaderingen delen al deze HSP coaches een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Ten eerste hebben ze een diepgaand begrip van hoogsensitiviteit. Daarnaast blijven ze hun kennis en vaardigheden op het gebied van HSP-coaching voortdurend uitbreiden. En tenslotte zijn ze zelf ook allemaal hoogsensitief.

Kies met zorg je HSP-coach

Welke coach je ook kiest, het is goed te zoeken naar een coach die uitgebreid begrip heeft van hoogsensitiviteit en het liefst een die zelf ook hoogsensitief is. Deze kennis vormt namelijk de basis voor effectieve begeleiding en ondersteuning voor jou als HSP. Bij het kiezen van een passende coach is het daarnaast belangrijk om te letten op de persoonlijke klik. Het hebben van een klik met je coach speelt namelijk een grote rol in het succes van jouw coachtraject!

Dus: vind een coach bij wie je je gehoord, begrepen en ondersteund voelt, zodat je optimaal kunt profiteren van de begeleiding en kunt floreren in alle aspecten van je leven!

Laten we kennismaken!

Benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen? Plan hieronder vrijblijvend jouw kennismakingsgesprek met ons in.